Casernes, 10 anys de retards

“Celebrem” el 10è aniversari de les Casernes,

Dia: Divendres 17 de juny a les 18h
Lloc: Pl. Mossèn Clapés

El dia 1 de juny de 2016 va fer deu anys de l’aprovació definitiva del planejament a les Casernes. Per això, un any més, des de les AAVV celebrem irònicament aquest aniversari i convidem a les forces polítiques que conformen l’Ajuntament a assistir-hi i a comprometre’s amb la seva finalització.
Us avisem que alguns tindreu la sensació que aquest manifest ja l’heu sentit, i és que lamentablement un altre juny hem de denunciar que la situació està pràcticament igual.
Considerem una vergonya que no s’hagin ni començat a construir els 1000 habitatges protegits pendents. També que només s’hagin acabat 3 dels equipaments previstos de la dotzena que hi ha d’anar. En el cas de l’equipament sanitari, el CAP de Casernes, ha servit per repartir en el territori els serveis que ja hi havia al de Meridiana, però no per ampliar el servei ambulatori.
Els equipaments previstos i pendents són: escola bressol, residència per gent gran, poliesportiu, centre cívic, alberg de joves.
També queden pendents els diferents tipus d’habitatges protegit, la zona verda i equipaments que falta determinar. Segons el propi projecte de planejament de l’Ajuntament, tot plegat havia d’haver estat construït en 4 anys. Cal recordar que alguns dels equipaments havien de donar resposta a necessitats que ja eren urgents quan es van aprovar, fa 10 anys.
Des de les AAVV creiem que no toca parlar d’usos temporals sinó dels usos definitius, i una bona opció seria arranjar part del solar per ser utilitzat com a parc.
Avui tenim un immens solar de 100.000 m2 buit i en molt mal estat, amb algun equipament entremig, una situació que pensem que no es pot acceptar. Per això exigim l’arranjament del solar i a l’Ajuntament i la Generalitat l’inici de les obres immediatament dels habitatges protegits, zona verda i equipaments pendents, prioritzant l’escola bressol i la residència de Gent Gran.

No més retards a les Casernes!

AVV Sant Andreu de Palomar
AVV Sant Andreu Nord-Tramuntana