Casernes, 12 anys de retard

Dia: Divendres 8 de juny de 2017

Hora: 18h

Lloc: Pl. Mossèn Clapés

Organitza: AVV Sant Andreu de Palomar, AVV Sant Andreu Nord-Tramuntana.

El dia 1 de juny de 2018 va fer dotze anys de l’aprovació definitiva del planejament a les Casernes. Aquest ja serà el 7è aniversari que les AAVV “celebrem”, irònicament parlant, per intentar recordar a les administracions que aquest gran projecte de ciutat existeix i que cal que es desencalli. Ja no acceptem més excuses.

Considerem una vergonya que no s’hagin ni començat a construir la majoria dels equipaments i els habitatges protegits pendents. Els equipaments previstos i pendents són: escola bressol, residència per gent gran, poliesportiu, centre cívic, alberg de joves.

També queden pendents els diferents tipus d’habitatges protegit, bona part de la zona verda i equipaments que falta determinar. Des de les AAVV creiem que no hauríem de tenir usos temporals, sinó els usos definitius, i menys si aquests usos temporals són desfilades militars.

Actualment estan en construcció els habitatges de reallotjament dels veïns del carrer Palomar i també estan en marxa les obres d’urbanització del parc. Esperem que aquestes obres no s’eternitzin i que no es repeteixi l’estat d’abandonament en què han estat aquests solars des de fa anys.

Segons el propi projecte de planejament de l’Ajuntament, tot plegat havia d’haver estat construït en 4 anys. Cal recordar que alguns dels equipaments havien de donar resposta a necessitats que ja eren urgents quan es van aprovar, fa dotze anys.

Actualment, els veïns estem sent expusats per culpa del preu de l’habitatge. En aquesta situació la ciutat no es pot permetre perdre l’oportunitat que signifiquen un miler d’habitatge protegits.

Per tot això, exigim al propietari, el Consorci de la Zona Franca, que actuï amb vocació pública i cedeixi els terrenys d’equipament i habitatge protegit, i a l’Ajuntament i la Generalitat l’inici de les obres dels habitatges protegits i dels equipaments pendents, prioritzant l’escola bressol i la residència de Gent Gran.

No més retards a les Casernes!

Captura