Casernes, 13 anys de retards

Dia: Divendres 14 de juny de 2019

Hora: 18h

Lloc: Pl. Mossèn Clapés

El dia 1 de juny de 2019 va fer tretze anys de l’aprovació definitiva del planejament a les Casernes. Aquest ja serà el 8è aniversari que les AAVV “celebrem”, irònicament parlant, per intentar recordar a les administracions que aquest gran projecte de ciutat existeix i que cal que es desencalli. La situació es repeteix any rere any i, per tant, la reivindicació també. No podem defallir.

És una vergonya que no s’hagin ni començat a construir la majoria dels equipaments i els habitatges protegits pendents. Els equipaments previstos i pendents són: escola bressol, residència per gent gran, poliesportiu, centre cívic, alberg de joves.

També queden pendents els diferents tipus d’habitatges protegit, part de la zona verda i equipaments que falta determinar. Des de les AAVV creiem que no hauríem de tenir usos temporals, sinó els usos definitius, i menys si aquests usos temporals són desfilades militars.

Segons el propi projecte de planejament de l’Ajuntament, tot plegat havia d’haver estat construït en 4 anys. Cal recordar que alguns dels equipaments havien de donar resposta a necessitats que ja eren urgents quan es van aprovar, fa tretze anys.

Actualment, els veïns estem sent expusats per culpa del preu de l’habitatge. En aquesta situació la ciutat no es pot permetre perdre l’oportunitat que signifiquen un miler d’habitatge protegits, ni que aquests no compleixin la seva funció social. Per tant, creiem que aquest habitatge ha de ser de lloguer i adjudicat per l’Ajuntament.

Per tot això, exigim al propietari, el Consorci de la Zona Franca, que actuï amb vocació pública i cedeixi els terrenys d’equipament i habitatge protegit, i a l’Ajuntament i la Generalitat l’inici de les obres dels habitatges protegits i dels equipaments pendents, prioritzant l’escola bressol i la residència de Gent Gran.

No més retards a les Casernes!