Comunicat de l’AVV: 1-O, hem votat

Després de viure el dia 1 d’octubre les votacions fortament reprimides per l’Estat, sentim una doble emoció. Per un costat una gran indignació i tristesa pels 844 ferits en les brutals càrregues policials, i per sentir-nos tots agredits i maltractats amb ells. No entenem que en un Estat teòricament democràtic es pretengui obligar els catalans a formar-ne part amb l’ús de la força, intentant impedir fins i tot una votació. L’únic argument que inicia la repressió és el text d’una Constitució postfranquista, interpretada per un Tribunal polititzat. Amb aquest argument ens prohibeixen votar, de veritat pretenen que això sigui la democràcia?

Ara bé, per altra banda, tot allò viscut durant la jornada del referèndum i els dies previs també ens fa sentir emoció, il·lusió i orgull, com a andreuencs i com a catalans. Veure centenars de persones de totes les edats a tots els punts de votació de Sant Andreu des de les 5 del matí i durant tota la jornada, per protegir la votació de la Policia, és una imatge que tampoc oblidarem. Els veïns i veïnes van fer hores de cua veient imatges de com estaven pegant la gent d’altres llocs, per deixar un vot que no sabien si al final seria requisat per la Policia. Això demostra com el desig que tenim de poder decidir el nostre futur és més fort que la por o l’esgotament.

Passi el que passi a nivell polític, l’1-O ha fet que molts de nosaltres individualment ens sentim més independents que mai d’aquest Estat repressor, però també més orgullosos que mai de formar part d’aquest poble i d’aquest País.

AVV Sant Andreu de Palomar

Sant Andreu de Palomar, 2 d’octubre de 2017